Campagnefilmpjes “Te mooi om waar te zijn” en “Onderteken niet om het even wat!”

In het verleden namen het Vlaams Centrum Schuldenlast en de BudgetInzicht-samenwerkingsverbanden deel aan de acties van het Platfom Dag Zonder Krediet. In dat kader maakten we 2 campagnefilmpjes. Het eerste filmpje “Te mooi om waar te zijn” wil waarschuwen voor ‘verdachte’ aanbiedingen die niet anders zijn dan te mooi om waar te zijn! Hoe ‘gratis’ zijn sommige aanbiedingen echt? Het tweede filmpje “Onderteken niet om het even wat!” wil de mensen sensibiliseren om niet zomaar je (elektronische) handtekening onder allerhande contracten en abonnementen te zetten zonder eerst goed na te lezen wat voor gevolgen dit kan hebben (wanneer je de rekeningen nadien niet op tijd betaalt). In het slechtste geval moet je van alles betalen waartoe je niet in staat bent. De filmpjes kunnen ook gebruikt worden in het kader van financiële educatie om deze thema’s bespreekbaar te maken.