BIZ Oost-Vlaanderen

Over ons

Het samenwerkingsverband BudgetInZicht van Oost-Vlaanderen voorziet in een kwaliteitsvolle en toegankelijke budget- en schuldhulpverlening in de provincie Oost-Vlaanderen en werkt aan de preventie van schulden. Het samenwerkingsverband wordt structureel gefinancierd door de Vlaamse overheid, afdeling Welzijn, Volksgezondheid en gezin.

De 65 OCMW’s van de provincie Oost-Vlaanderen, het CAW Oost-Vlaanderen en de erkende verenigingen waar armen het woord nemen maken deel uit van het samenwerkingsverband. Ook andere organisaties die werken met maatschappelijk kwetsbare doelgroepen kunnen deel uitmaken van het samenwerkingsverband.

Gelet op de grootte van de regio wordt met drie subregio’s gewerkt, met name regio Gent&Eeklo, regio Waas&Dender en regio Aalst&Zuid Oost-Vlaanderen.

Missie

BudgetInZicht Oost-Vlaanderen wil op een structurele en duurzame wijze een antwoord geven op de toenemende schuldenproblematiek van mensen.

Het samenwerkingsverband ondersteunt en faciliteert een aanbod van toegankelijke, integrale, gelijkvormige en kwaliteitsvolle budget- en schuldhulpverlening waarin de eigen krachten en verantwoordelijkheden van de cliënt centraal staan.

BudgetInZicht Oost-Vlaanderen ontwikkelt verschillende preventieve acties en nieuwe methodieken. Het samenwerkingsverband geeft signalen door indien zij hier op regionaal niveau via eigen acties geen antwoord op kan bieden.

Meer info en contact

Neem een kijkje op onze website www.bizoostvlaanderen.be voor ons volledige aanbod, activiteitenkalender en contactgegevens.